Opskrifter



I EN VERDEN MED SCLEROSE

Opskrifter

 

Jeg har prøvet at opdele opskrifterne i forskellige kategorier, for at gøre det nemmere af finde det man lige ønsker at lave.Jeg har fået lov til at ligge opskrifter op som jeg har fået af Haslev Sclerosehospital, så det vil jeg begynde at gøre. Jeg vil også ligge nogle af mine egne op. Jeg vil ligge meget vægt på vegetarretter og grønsagsretter. Hvis der er nogle der har opskrifter, input eller ændringer er de meget velkommen til at kontakte mig.sune@glesner.dk

 

På forhånd tak, det er dejligt at kunne bidrage til andres kost og madvaner.

Vegetarfrikadeller:

 

4 person, ca. 12 stk.

 

175 gr. rygeost 5%

200 gr. hytteost

4 æggehvider eller 2 hele æg

75 gr. finthakket løg

1 spsk. tørret persille

1 ½  dl rasp

1 ½ dl havregryn

1 tsk salt

1 knsp hvid peber

 

Sådan gør du:

Rør det hele grundigt sammen.

Farsen skal hvile mindst 1 time – omrøres.

Steges i oliven- eller rapsolie på en teflonpande, ved middel varme.

Tomatsovs:

Til f.eks. pizza eller grundsuppe til en tomatsuppe


Ingredienser:

4 spsk olivenolie

3 fed hvidløg (bruger ofte kun 1)

1 ds hakket tomater

1 ts salt

Friskkværnet peber

5 blade frisk basilikum (bruger ofte tørret og andre gange meget mere friskt) 


Sådan gør du:

Olivenolie og hvidløg varmes op ved svagvarme. Hvidløg må ikke brunes, tilsæt de øvrige ingredienser og lad tomatsovsen simre i ca. 15 min.

Evt. blend

Hvidløgste:

 

Ingredienser:

Et fed hvidløg

Et glas vand 200 ml.

En lille smule revet ingefær 3 g.

1 spiseskefuld økologisk citronsaft 15 ml.

1 spiseskefuld økologisk honning 25 g.

 

Tilberedning:

Sæt vandet i kog.. Imens du venter på det koger, skær hvidløgsfedet i meget små stykker.

Når vandet begynder at koge, kan du tilføjes revet ingefær og hakkede hvidløg. Lad det simre i 15 til 20 minutter. Derefter sluk for varmen og lad infusionen stå i ca. 10 minutter. Si indholdet og behold vandet. Tilsæt citronsaft og en spiseskefuld honning. Det er vigtigt at vandet er under 40 grader inden honningen tilsættes, ellers dræbes de gavnlige enzymer i honningen.

Drikkes hver morgen, eller efter behov.

Kontakt:

Sune Reippurt Glesner

e-mail: sune@glesner.dk

Mobil: 22679171